Från noll till hundra och tvärtom

Kärlek.

Kategori: Livet

Snart semester. Det märks. Alla bångstyriga grisar ska fösas in i en enda säck. Och säcken ska därefter knytas ihop. Det är inte tack vare tur som jag har blivit specialist vad gäller kloning. Snarare på grund av långvarig och militärliknande träning. Självfallet kommer jag att fixa det. Min planering är klanderfri. Som vanligt. I allafall vad gäller det jobbrelaterade. Det hemtrevliga får dock stå åt sidan. Som vanligt.
 
För bara ett år sedan hade mitt schema inte innefattat matlagningsposter. I bästa fall hade proteinintaget på kvällarna bestått av fil och flingor. Kanske något frukt. Såtillvida att den inte blivit rutten under veckan. Blommorna hade i sedvanlig ordning dött. Jag vet inte hur många sorgsna garderobsblommor jag har på mitt samvete. Mitt hem hade varit en fristad för dammråttor. Att torka golvlister hade inte funnits på kartan.
 
Därför är jag tacksam i år. Att vara sambo genererar bevisligen inte bara mys. Det innebär även att någon är på plats. När jag är borta. Och när jag kommer hem. Fortfarande blir jag överraskad. Det är något visst med att öppna dörren och mötas av doften av mat. Tillagad sådan. En varm stekpanna fylld med ej utgången fetaost och fortfarande färska tomater. Ren diskbänk. Rena golvlister.
 
Det är kärlek det. Kungligt som man säger.
 
 

Kommentarer

  • Cicci säger:

    Absolut underbart!

    Svar: Ta mig fanken om du inte har helt rätt :) Kram!
    Från 0 - 100

    2013-07-11 | 17:59:55

Kommentera inlägget här: